http://one-eidisis.blogspot.gr/2013/01/3.html

Οι Ελληνες αυτοκτονουν και αυτοι θελουν διαβεβαιωσεις οτι θα παρουν τα λεφτα τους.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) χρειάζεται διαβεβαιώσεις ότι οποιοδήποτε χρηματοδοτικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα θα καλυφθεί και πως ...

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) χρειάζεται διαβεβαιώσεις ότι οποιοδήποτε χρηματοδοτικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα θα καλυφθεί και πως το δημόσιο χρέος της χώρας μας βρίσκεται στο δρόμο της βιωσιμότητας προτού εκταμιεύσει το μερίδιο που του αναλογεί για το πακέτο διάσωσης, όπως ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις.

«Για να προχωρήσουμε, χρειαζόμαστε δύο στοιχεία-κλειδιά, χρειαζόμαστε τη βιωσιμότητα του χρέους και τις χρηματοδοτικές διαβεβαιώσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ράις. «Όσον αφορά το πώς αυτές οι προϋποθέσεις θα υλοποιηθούν, στο πλαίσιο της τρέχουσας αξιολόγησης, αυτό ακόμη πρέπει να το συζητήσουμε με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους».

Ο στόχος μείωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους «παραμένει για την ώρα» το 120% του ΑΕΠ το 2020, συμπλήρωσε ο κ. Ράις.

Παράλληλα, ερωτηθείς για τη «λίστα Λαγκάρντ», επισήμανε πως τα φορολογικά βάρη πρέπει να κατανέμονται δίκαια.

Υπενθυμίζεται
 ότι σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα υπάρχουν σημαντικές διχογνωμίεςμεταξύ των μελών της τρόικα αναφορικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, με το Ταμείο να φέρεται να επιθυμεί μία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα περιλαμβάνει τα ομόλογα που κατέχονται από τον επίσημο τομέα της Ευρώπης.

Μολονότι οι διαφορές μεταξύ του Ταμείου και της Ευρώπης δεν έχουν διαχυθεί έως τώρα στο προσκήνιο, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εμφανίστηκε δεκτική στο ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» σε μία πρόσφατη ομιλία της στη Ουάσιγκτον, σημειώνοντας με νόημα πως το χρέος πρέπει να αντιμετωπιστεί ως «μέρος της εξίσωσης επίλυσης της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα».

Τυχόν δεύτερη απομείωση χρέους θα προκαλούσε σημαντική ζημία στα χαρτοφυλάκια των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η οποία έχει ήδη απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο, ενώ παράλληλα τεράστιο θα είναι το πολιτικό κόστος που θα επωμιστούν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί που θα δεχθούν μία ανταλλαγή ομολόγων.


skai

Related

Ελλαδα 6323442852973338424

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item